در میزگرد تخصصی واکاوی حجاب که به مناسبت گرامیداشت هفته عفاف و حجاب برگزار شد، معلمان مدارس معتقد بودند که عقبنشینی از حجاب تجویز نسخه غلط است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، در میزگرد تخصصی واکاوی حجاب که به مناسبت گرامیداشت هفته عفاف و حجاب برگزار شد، با تعدادی از معلمان مدارس استان گلستان به گفتگو نشستیم و نظرات آنها را پیرامون مسئله مهم عفاف و حجاب به عنوان یکی از محوریترین عناصر نقشآفرین در این حوزه جویا شدیم آنها معتقد بودند که عقبنشینی از حجاب تجویز نسخه غلط است.
مطهره کریمی یک فعال اجتماعی، مطهره یداللهی معلم پایه ابتدایی، محبوبه نیازی آموزگار پایه دوم از شهرستان گنبدکاووس و معصومه فخیرهراد رئیس سواد آموزی کلاله در این میزگرد تخصصی حضور داشتند.
مطهره کریمی فعال فرهنگی و اجتماعی پیرامون موضوع عفاف و حجاب و ضرورت توجه به آن در جامعه به ویژه مدارس گفت: عفاف و حجاب یکی از مهمترین مسائل جامعه در کشور مابه شمار میرود، به این دلیل که ریشه در باورهای دینی و اعتقادی ایرانیان دارد.
وی با بیان اینکه توجه به مسئله حجاب از قدیمالایام مطرح بوده و موضوع امروز نیست، افزود: از زمان ایران باستان نیز توجه به حجاب مورد تاکید بوده است، چیزی که اکنون در کانون توجه قرار دارد حد و حدود این واجب الهی، فرهنگسازی، اجرای قانون عفاف و حجاب و نقش دستگاهها و ادارات فرهنگی همچنین خانواده و تربیت فرزندان است، قطعا در این میان نقش معلمان بیتاثیر نیست.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه ارتقاء آگاهی خانواده در موضوع عفاف و حجاب بسیار بااهمیت است، گفت: خانواده زمانی که فرزندش به بلوغ میرسد باید یکسری آگاهیهایی را کسب کند.
کریمی نقش مشاور و کارشناسان بخش نوجوان را در تربیت فرزندان بسیار مهم خواند و افزود: با استفاده از مشاورههای تخصصی والدین طریقه ارتباط درست با فرزندان خود را فرا میگیرند و اینکه چگونه باید در منزل با آنها صحبت کرده و مواضع روشنی داشته باشند.
وی بر لزوم داشتن یک برنامه و نقشه راه برای دستیابی به اهداف مدنظر را مهم خواند و ابراز کرد: دانشآموزان ۶ ساعت از وقت خود را در مدرسه صرف میکنند و بیشتر اوقات حدود ۱۸ ساعت در کنار والدین خود هستند.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه الگوپذیری خانواده یک حقیقت انکارناپذیر است، توضیح داد: سیر تاریخی نشان میدهد که انسان ذاتا پوشش را دوست دارد و تمایل به حجاب در او نهادینه شده است.
کریمی گفت: اینکه چرا در این عصر عدهای برای مقابله باحجاب گارد میگیرند یک موضوع اجتماعی و هویتی است که نیاز دارد به صورت تخصصی مورد بررسی قرار بگیرد.
محبوبه نیازی یکی دیگر از فعالان فرهنگی و اجتماعی در این میزگرد تخصصی گفت: جامعه اسلامی قوانینی دارد که مردم باید به آن پایبندی لازم را داشته باشند، عفاف و حجاب محدودیت نیست و در بسیاری از عرصهها دیدیم و شنیدیم که بانوان با پوشش اسلامی در میادین مختلف علمی و ورزشی خوش درخشیدند.
نیازی با تاکید بر اینکه آسیب و خسارت ناشی از بدپوشش متوجه فرد و خانواده است، افزود: کسی که حجاب و عفاف را قبول نداشته باشد امنیت خود را به خطر میاندازد و در واقع به هر کسی اجازه میدهد که با او هر برخوردی داشته باشند از طرفی به خاطر همین بدپوششی بسیاری از خانوادهها دچار فروپاشی شده است، سهلانگاری در این زمینه جایز نیست.
وی با بیان اینکه برای پوشش دانشآموزان پیشنهاداتی وجود دارد، گفت: اگر این دانشآموزان با الگوهای خوب و معروف آشنا شوند حتما ملاک آنها برای زندگی پیروی از همان الگویی است که پیرامونش به شناخت رسیده است.
نیازی با اشاره به اینکه الگوشناسی به دانشآموزان فرصت انتخاب در یک مسیر را میدهد، ابراز کرد: باید به نسل نوجوان و جوان کمک کرد تا با شناخت کافی مسیر درست را انتخاب کنند.
وی گرههای تشویقی، توبیخی، آرمانی و سوالی را از راههای دستیابی نسل نوجوان و جوان برای شناخت برشمرد و گفت: گاهی لازم است برای معرفی الگوهای برتر از آنها تشویق شود.
مطهره کریمی فعال فرهنگی گلستان نیز گفت: عقبنشینی از سنگر حجاب نسخه حل مشکلات نیست.
وی با اشاره به اینکه همراهی خانواده برای تربیت فرزند همچنین توجه به الگوسازی میتواند نسل جوان را در مسیر درست قرار دهد، افزود: اکنون باید آسیبشناسی کنیم که دانشآموزان ما چه الگوهایی دریافت میکنند.
کریمی با اشاره به نقش رسانههای و شبکههای اجتماعی در الگوپذیری جوانان و نوجوانان بیان کرد: نسل جوان از طریق رسانههایی که شب و روز با آن از طریق گوشهای هوشمند در ارتباط هستند الگوی خود را انتخاب میکنند.
وی توجه به سبک زندگی را بسیار مهم خواند و اظهار کرد: رسانهها سبک زندگی را به مرور تغییر دادند، پوشش و مسئله حجاب بخشی از سبک زندگی است.
این فعال اجتماعی تاکید کرد: تا زمانی که برای تفریح و علایق نسل جوان برنامهای وجود نداشته باشد نمیتوان روی پوشش آنها دست گذاشت و به او گفت که به سراغ علایق و نیازهایش نرود.
کریمی؛ تدوین برنامه جامع برای نسل جوان را مهم خواند و گفت: ابتدا باید سبک زندگی درست شود، خانواده همراهی کند و بعد از دانشآموز و یا نسل جوان و نوجوان بخواهیم که پوشش اسلامی را مورد توجه قرار دهد.
وی گفت: باید به این نکته مهم توجه کنیم که به دختران ما چه الگویی ارائه میدهیم، اینها مسائل مهمی است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت.
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد